Prentenboekenfestival - Verwondering voor peuters en kleuters Ontmoet kinderboekenschrijvers
Deel dit artikel ‹ Terug

Prentenboekenfestival - Verwondering voor peuters en kleuters

Geplaatst op: dinsdag 7 mei 2024


Op zaterdagmiddag 25 mei is een bezoek aan de Weijer en de bibliotheek in Boxmeer een feest voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders. Zij kunnen zich gaan verwonderen tijdens het Prentenboekenfestival. Het wordt een middag (13.00-17.00 uur) vol theater, workshops en prentenboeken. Het festival is gratis te bezoeken. Voor de voorstelling ‘Deze ridder zegt nee’ (3+) zijn wel kaarten te koop (3,-), te koop bij de theaterkassa van De Weijer. 


Theaterprogramma

Tijdens het Prentenboekenfestival zijn er meerdere voorstellingen en activiteiten te beleven. In het theater speelt de voorstelling ‘Deze ridder zegt nee’ met Joes Boonen, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek. Er is ook een voorstelling van het prentenboek ‘Sst de tijger slaapt’ door Belletje Sterk en regionale kinderboekenschrijvers geven voorstellingen en presenteren zich vanuit schrijversgroep de Kneep. 


Zelf doen

Natuurlijk willen peuters en kleuters niet alleen kijken, zij willen ook zelf doen, verhalen beleven en zelf maken. Tijdens het festival kan er gespeeld worden met papier tijdens ‘Een wereld van papier’, worden er stopmotionfilmpjes gemaakt, geknutseld, gefotografeerd en natuurlijk kunnen er heel veel prentenboeken worden gelezen. 


(Voor)lezen

Laten zien hoe leuk verhalen zijn, dat is het doel van het Prentenboekenfestival, een initiatief van de Weijer, de Kneep en BiblioPlus. Met plezier verhalen beleven en voorgelezen worden is de beste start om later ook zelf een lezer te worden en geïnteresseerd te zijn in verhalen. Daarnaast is voorlezen ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. 


De Weijer, de Kneep en BiblioPlus hopen op een succesvolle middag vol verhaal- en leesplezier, zodat dit festival voor herhaling vatbaar wordt. 

Een bezoek aan het festival is gratis. Enkel voor de voorstelling in het theater ‘Deze ridder zegt nee’ worden er kaartjes verkocht via de Weijer. 3,- euro per kaartje. Bezoek het festival op zaterdag 25 mei tussen 13.00 uur en 17.00 uur. 


Kijk voor meer informatie op de website: 

www.biblioplus.nl/prentenboekenfestival