Gerlof Meijer in Theater Myllesweerd met Strafrecht? Levensecht! Gerlof Meijer
Deel dit artikel ‹ Terug

Gerlof Meijer in Theater Myllesweerd met Strafrecht? Levensecht!

Geplaatst op: maandag 6 mei 2024


Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij bemerkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij een aantal jaren geleden om Nederland te informeren over zijn vak. Met succes: zijn lezingen trokken volle zalen. Op vrijdagavond 24 mei presenteert hij in Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill een nieuwe versie van het theatercollege Strafrecht? Levensecht!


Op heldere manier geeft Meijer die avond vanaf 20.15 uur inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft. In Strafrecht? Levensecht! brengt Meijer het strafrecht dichter bij de burgers door op indringende en overtuigende wijze antwoord te geven op hun vragen.


Tickets kosten 17,50 euro en zijn direct online te boeken via de agenda op www.myllesweerd.nl. Maar ook zijn ze af te halen aan de balie van Myllesweerd. Tevoren genieten van een theatermenu bij ’t Centrum tegenover Myllesweerd? Reserveer dit dan ook direct samen met het kopen van je ticket(s).