Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Fiore Uitvaartzorg organiseert 5 juni open dag

Geplaatst op: vrijdag 26 mei 2017


SINT HUBERT – Fiore Uitvaartzorg in Sint Hubert opent op Tweede Pinksterdag, 5 juni, van 11.00 tot 16.00 uur de deuren voor het publiek. Het sfeervolle afscheidshuis en prachtige tuin zijn niet alleen te bewonderen; diverse exposanten vertellen ook meer over hun diensten.

Pieter Kessels vertelt: “We zijn nu meer dan 3 jaar actief met het organiseren van uitvaarten. We hebben inmiddels het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart mogen ontvangen. Het unieke van dit keurmerk is dat de beoordeling door nabestaanden wordt gedaan. Hierbij staat de persoonlijke aandacht en betrokkenheid centraal. Wij zijn er dan om de familie te ontzorgen.”

Rondleidingen
Hij vervolgt: “We verzorgen tijdens de open dag rondleidingen, waarbij we meer uitleg geven over Fiore Uitvaartzorg. Er is informatie te vinden over thanatopraxie; dit is een lichte vorm van balseming waarbij de huid en lichaam van de overledene op temperatuur blijven. Men kan lijkwades en diverse kisten bewonderen. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld mogelijk om een kist te laten personaliseren. Maar er zijn ook bloemstukken te zien en er is live muziek aanwezig. De bezoekers krijgen zo een uitgebreid beeld van alle mogelijkheden.”

Met het afscheidshuis – in de voormalige pastorie aan het Kerkpad 17 in Sint Hubert – biedt Fiore nabestaanden de gelegenheid om op intieme wijze in een stijlvolle, warme sfeer afscheid te nemen van hun dierbare. Kessels legt uit: “Dankzij de 24-uurs kamer hebben nabestaanden tot aan de begrafenis of crematie altijd onbeperkt toegang; ze krijgen namelijk een eigen sleutel. In de ruimte aan de voorzijde kunnen we daarnaast afscheidsdiensten verzorgen. Ook onze prachtige tuin leent zich hier bij uitstek voor. Tijdens onze open dag kunnen bezoekers dit zelf ervaren.”

Hart en ziel
Voor Fiore Uitvaartzorg is niets te veel. De medewerkers doen er alles aan om laatste wensen van de overleden en nabestaanden te verwezenlijken, zodat er kan terug worden gekeken op een waardig en persoonlijk afscheid. Kessels vertelt: “Mijn team is met hart en ziel betrokken. Wij doen er alles aan om deze bijzondere gebeurtenis te laten voortleven als een gedenkwaardig afscheid en mooie herinnering. In relatief kort tijdsbestek – waarin we alle tijd nemen voor de nabestaanden – zorgen we zo voor een uitstekend verzorgde uitvaart.”

Tijdens de open dag is er ook aandacht voor het wensenboekje van Fiore. “Hierin kan ieder zijn persoonlijke uitvaartwensen vastleggen. Voor de nabestaanden is dit heel fijn om op terug te vallen bij de organisatie van een uitvaart”, besluit Kessels.

Fiore Uitvaartzorg
Kerkpad 17, Sint Hubert
0485 - 470 000
www.fioreuitvaartzorg.nl