Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Gouden makelaar doneert geld digitale receptie aan VvhM

Geplaatst op: maandag 13 maart 2017


Boxmeer, 9 maart 2017 - Makelaar Johan Smedema heeft maar liefst € 5.500,- geschonken aan Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis (VvhM). De makelaar uit Gennep, die afgelopen oktober vijftig jaar in het vak zat, heeft een deel van het bedrag ontvangen tijdens zijn digitale receptie. Het andere deel is aangevuld door Smedema Makelaars & Taxateurs met een bedrag per verkochte woning. De waardecheque van 5.500 euro is recent overhandigd aan het bestuur.

Smedema – die zelf al sinds de oprichting betrokken is bij Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis – is hier ontzettend blij mee. “Met dit bedrag kunnen we weer diverse acties voor het ziekenhuis oppakken. Zo hebben we laatst de komst van twee bevalbaden gerealiseerd, maar denk ook aan de ‘Look Good… Feel Better’-workshops en stoel- en handmassages op alle verpleegafdelingen.”
Voorzitter Henny Swinkels voegt daar aan toe. “Zo zorgen we als stichting – in samenspraak met het ziekenhuis – voor een leefbaarder, aangenamer, sfeervoller en aantrekkelijker Maasziekenhuis. Niet alleen voor patiënten, maar ook voor hun dierbaren.”

De jubilaris uit Gennep is niet de enige die zijn ‘cadeau’ schenkt aan het goede doel. Voorzitter Swinkels ziet een nieuwe ontwikkeling. “Mensen vragen bij hun feest, jubileum, afscheidsreceptie of dergelijke gelegenheid niet meer om cadeaus, maar om een gift voor het goede doel dat zij een warm hart toe dragen. Wij vinden het geweldig als men – net als Johan Smedema - zo’n actie voor Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis op touw zet.”

Doneren aan een goed doel kan fiscale voorbeelden bieden. Ga voor meer informatie naar de speciale pagina op de website van Vrienden van Het Maasziekenhuis (www.vvhm.nl).