Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Nieuwe kinderopvang in Cuijk

Geplaatst op: maandag 20 februari 2017


Eerste Klas Kinderopvang opent in de zomer zijn deuren

CUIJK – Kinderopvang Eerste Klas opent in de zomer van 2017 zijn deuren. Recent is met de bouw gestart. “We gaan hier aan de Heiligenberg 3 in Cuijk een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang realiseren, zoals men die in de regio nog niet kent”, aldus Susan van Doren en Chantal Spanjaard, die hiermee hun droom realiseren.

Van Doren en Spanjaard hebben allebei al jarenlange ervaring in de branche. Als geen ander weten ze dan ook wat ouders zoeken – en nog belangrijker – wat kinderen nodig hebben op de opvang. Bij Kinderopvang Eerste Klas wordt daarom een professionele, kindvriendelijke, uitdagende, maar ook gemoedelijke omgeving gecreëerd. “In deze setting is er alle ruimte om op speelse wijze aandacht te schenken aan de ontwikkelingsgebieden van kinderen. We hebben er daarnaast voor gekozen om de kinderen op te vangen in verticale groepen. Dat betekent dat kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar gewoon bij elkaar in één groep zitten. Het voordeel hiervan is, is dat ze zich op natuurlijke wijze aan elkaar kunnen optrekken”, legt Spanjaard uit.

De groepsruimtes worden ingericht volgens de laatste standaarden in de kinderopvang. Van Doren vertelt: “De ruimtes zijn uitdagend en evenwichtig ingericht. Daarbij heeft iedere groepsruimte een eigen slaapkamer en buitenbedjes. Voor onrustige slapers hebben we daarnaast een aparte slaapkamer.” Centraal in het gebouw wordt een mooi binnenspeelplein gerealiseerd. Hier zullen de kinderen ook in horizontale groepen – dus met kinderen van hun eigen leeftijd – samen spelen. Het buitenterrein wordt ruim en avontuurlijk opgezet.

Uniek is de samenwerking met gasthuis en dagbesteding Het Stekkie, waarmee het nieuwe pand wordt gedeeld. “We hebben vanuit de centrale entree ieder onze eigen ingang, maar kunnen ook via een tussendeur bij het binnenspeelplein en een poort op het buitenterrein naar elkaar toe. Met Het Stekkie willen we eenvoudige gezamenlijke activiteiten opzetten. Denk bijvoorbeeld aan liedjes zingen, beweegspelletjes doen of het samen lezen van een boek. Op die manier wordt iedereen op spontane wijze bij de activiteiten betrokken en levert het voor beide partijen een mooie ervaring en herinnering op”, aldus Spanjaard.

De dames werken voor de realisatie van Kinderopvang Eerste Klas samen met diverse lokale partijen. “De bouw is recent gestart. Maar dankzij ieders inzet kunnen we deze zomer al van start. Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar beginnen we daarnaast met de buitenschoolse opvang”, zegt Van Doren.

Meer weten over Kinderopvang Eerste Klas? Wil je niets missen van de bouw? Ga dan naar de website www.kinderopvangeersteklas.nl en volg daar het (bouw)blog van de dames.

Facebook